Buscar
  • dunafolkchile

Mendozában jártunk, avagy Diaszpóra Iskolatábor Dél-Amerikában

Január 4-én kezdődött meg a Dél-Amerikai Diaszpóra Iskolatábor, az argentin Mendoza városában.

A résztvevők 6 és 25 év közötti gyerekek és fiatalok voltak, azzal a céllal, hogy elsajátítsák a magyar nyelv alapjait és közelebb kerüljenek a magyar kultúrához.

A programok között szerepeltek az interaktív magyar órák, íjászat, néptánc, magyar népi motívumok festése, hímzés, faragás, népdal oktatás, táncházak és esti tábortüzek.

Chilei közösségünkből 2 oktató is részt vett a táborban, María Eugenia Flores magyar nyelvet és hímzést tanított, míg a Duna TE vezetője, Tar Krisztina a néptánc oktatásért és táncházak megtartásáért volt felelős.

Remek tábori hangulatban telt el az 1 hét, és nagyon hálásak vagyunk az argentin szervezőknek, hogy mi is részesei lehettünk ennek a csodálatos rendezvénynek!

El 4 de enero comenzó el Campamento Sudamericano de Idioma Húngaro de la Diaspora Húngara en la ciudad de Mendoza en Argentina.

Los participantes entre 6 y 25 años fueron con el objetivo de aprender el idioma magiar y acercarse a la cultura húngara.

Entre los programas se destacan las clases interactivas de idioma húngaro, arqueria, danza folclórica, pintura de diseños húngaros, bordado, canto, peñas folclóricas y fogatas.

De nuestra comunidad chileno-húngara 2 profesores participaron. María Eugenia Flores enseñó idioma y bordado, y la directora del Grupo de Danza Duna, Krisztina Tar se encargó de la enseñanza de danza y la organización de peñas folclóricas.

Pasamos una semana en un ambiente de campamento extraordinario y estamos muy agradecidos a todos los organizadores de Argentina por darnos la oportunidad de participar.

69 visualizaciones0 comentarios