Buscar
  • dunafolkchile

Összefogás a chilei magyarok jövőjéért -Unión por el futuro de los húngaros en Chile

Március 16-án került megrendezésre a Duna Magyar Művészeti és Folklór Egyesület közgyűlése, melynek fő napirendi pontja szervezetünk a Chilei-Magyar Kulturális Egyesülethez való csatlakozása volt.

A Duna Egyesület tagjai egyhangúan szavazták meg a Kulturális Egyesületbe való belépést, mellyel célunk, hogy hosszú távon garantálni tudjuk a folyamatos együttműködést, a töretlen közös munkát a chilei magyar közösség jövőjének érdekében.

A Chilei-Magyar Kulturális Egyesület közösségünk legrégebbi és legnagyobb presztízzsel rendelkező szervezete, mely 1989 óta politikai és vallási megkülönböztetés nélkül fogja össze az ideérkező magyarokat és azok leszármazottjait. Aktivitásuk kulturális, valamint magyar nyelv oktatással kapcsolatos tevékenységekre összpontosul.

A két szervezet összefogásával nagyobb lehetőségünk adódik rendezvényeink, programjaink skálájának szélesítésére, így szintén lehetőséget nyerve arra, hogy közösségünk aktív résztvevőinek száma emelkedjen.


El 16 de marzo se llevó a cabo la Asamblea Extraordinaria de la Asociación Artística Folclórica Húngara Duna, cuyo objetivo fue la aprobación de nuestra afiliación a la Corporación Chileno-Húngara de Cultura.

Los socios de la Asociación con votación unánime aprobaron la afiliación a la Corporación, con lo que queremos lograr una colaboración continua por el bien de la comunidad húngara en Chile en los próximos años.

La Corporación Cultural es la organización más antigua y más prestigiosa que desde 1989 reúne a los húngaros y sus descendientes sin discriminación política y religiosa. Sus actividades principales se basan en eventos relacionados con la cultura general y la enseñanza del idioma húngaro.

Con la afiliación a la Corporación tendremos nuevas oportunidades de expandir nuestros eventos y programas, y así aumentar el número de los participantes activos de la comunidad.

102 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo